Mainos

Mossad: Isku Itämeren lauttoja vastaan mahdollinen

Saksan ja Tanskan viranomaiset ja Israelin tiedustelupalvelu seuraavat hampurilaisen Die Welt -lehden mukaan kahta palestiinalaista, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskuja Itämeren matkustajalauttoja ja risteilyaluksia vastaan.

Israelin tiedustelupalvelu Mossad hälytti Saksan viranomaiset siepattuaan palestiinalaisten välisen puhelinkeskustelun, kertoi Die Welt tänään lähdettä mainitsematta. Miehet saapuivat Saksaan Frankfurtin kautta ja jatkoivat Hampuriin, jossa he tapasivat kaksi muuta palestiinalaista. Sieltä he matkustivat nykyiseen olinpaikkaansa Tanskaan. Tanskan poliisilla ei ole kuitenkin perusteita heidän pidättämisekseen

Saksan sisäministeri Otto Schily ja poliisi varoittivat toukokuun alussa terrori-iskuista Itämerellä. Koska tiedot olivat lähtöisin epäilyttävistä rikollispiireistä, ministeri rauhoitteli yleisöä samalla kun hän kehotti varustamoja lisäämään valppautta.

Mossadin antamia tietoja pidetään sen sijaan konkreettisempina. Useat varustamot sanovat tehostaneensa turvatoimia toukokuisen varoituksen jälkeen. Tämä koskee myös Scandlines AG -varustamoa, jolla on viikossa noin 400 lähtöä Saksan, Tanskan ja Ruotsin välillä.

Norjan varustamot suhtautuvat varoituksiin tyynesti. -Me emme liikennöi Itämerellä emmekä ole lisänneet turvatoimia, sanoi Color Linen tiedottaja Helge Otto Mathisen uutistoimisto NTB:lle.

Mikäli tiedot pitävät paikkansa, suurimmassa vaarassa olisi Color Linen Oslon ja Saksan Kielin välinen reitti.

Oslon ja Tanskan Fredrikshavnin väliä liikennöivä Stena Line ei ole myöskään viime aikoina lisännyt turvatoimia.

(MTV3-STT-AFP-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.