Mainos

Moskovassa sovittiin hallitusremontista

Presidentti Boris Jeltsin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdin ovat sopineet Venäjän hallituksen kokoonpanon uudistamisesta. Presidentin lehdistöedustajan Sergei Jastrzhembskin mukaan pääministeri Tshernomyrdin ilmoittaa muutosten sisällöstä hallituksen istunnossa torstaina. Tshernomyrdin ja Jeltsin neuvottelivat Kremlissä tänään.

Jastrzhembski korosti toimittajille, etteivät muutokset hallituksen kokoonpanossa ole pelkästään "kosmeettisia". Samalla hän torjui uutistoimisto Interfaxin aiemmin välittämät tiedot, joiden mukaan hallitus uudistuisi arvioitua vähemmän.

Jeltsin tuki tapaamisessa Tshernomyrdinin ehdotuksia ja kumosi näin huhut siitä, että myös pääministeri itse saisi lähteä. Jastrzhembski ei kertonut, ketkä ministerit joutuvat luovuttamaan paikkansa, mutta tähdensi, ettei pääministerin paikka ole uhattuna. Jeltsin on hyväksynyt useita ulkomaanmatkoja, joihin pääministeri osallistuu.

Poliittisten tarkkailijoiden mukaan muutokset koskevat todennäköisesti taloudesta ja sosiaalipolitiikasta vastaavia ministereitä sekä mahdollisesti puolustusministeri Igor Rodionovia. On myös arvailtu, saako Kremlin henkilöstöpäällikkö Anatoli Tshubais vihdoin hallituksessa virallisen aseman talouskysymyksissä.

Jastrzhembski kertoi aiemmin, että Jeltsinin ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin huipputapaamisessa 20. maaliskuuta Helsingissä käsitellään kolmea pääkysymystä: Naton laajentumista, aseidenriisuntasopimuksia ja taloussuhteita.

Jeltsin nuhteli tänään myös Venäjän yleistä syyttäjää Juri Skuratovia epäonnistumisista rikollisuuden vastaisessa taistelussa. Jeltsin sanoi olevansa tyytymätön Skuratovin työhön ja varoitti, että yleisön viha on kasvamassa, koska syyttäjänvirasto ei ole kyennyt ratkaisemaan lukuisia murhatapauksia.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.