Mainos

Moskovassa pelätään uutta terrori-iskua - turvatoimia kiristetty

Moskovan turvatoimia on kiristetty uusien terrori-iskujen pelossa. Kaupungissa partioi 80 000 miliisiä.

Turvatoimia on kiristetty kaikkialla Venäjällä mahdollisten terrori-iskujen vuoksi.

Myös Moskovassa miliisejä partioi kaduilla aiempaa enemmän. Pelkona on itsemurhaisku kouluihin tai suuriin yleisötapahtumiin.

Miliisien määrää kaduilla on viime aikoina huomattavasti lisätty. Kaikkiaan Moskovassa partioi noin 80 000 miliisiä.

- Suurin vaikeus tässä työssä on, että kaduilla liikkuu valtavat määrät ihmisiä, joihin kaikkiin pitäisi ehtiä kiinnittää huomiota, yliluutnantti Andrei Kondratjev Moskovan miliisiosastosta kertoo.

Moskovan miliisin maine ei ole mairitteleva. Lahjonta ja väärinkäytökset ovat yleisiä. Toisaalta miliisiupseerin palkka on vain noin 200 euroa kuussa.

Juoppoihin ja rikollisiin venäläiset ovat tottuneet, mutta terrorismi on uusi ilmiö. Tätä varten avuksi on otettu räjähdekoirat. Autoja tarkistetaan sisääntuloteiden varsilla. Tarkoituksena on kontrolloida entistä tarkemmin kaupunkiin tulevat ihmiset.

Mahdollisia terrori-iskun kohteita voivat olla energialaitokset, koulut ja kaikki isot yleisötapahtumat.

Viimeksi heinäkuussa itsemurhaisku tappoi 15 ihmistä rock-konsertissa. Tuoreessa muistissa on myös viime syksyn teatterikaappaus.

Turvatoimia on kaikkialla tehostettu, mutta mitään ei voi taata. - Uutta meille ovat tänä vuonna tulleet itsemurhaiskut. Emme voi mitenkään tutkia jokaista ihmistä kadulla, tiedotuspäällikkö Kirill Mazurin Moskovan miliisiosastosta kertoo.

Miliisi on myös perustanut vihjepuhelimen ja tehostanut korttelipoliisitoimintaa. Kaiken varalta kouluihin on jaettu ohjeet miten toimia, jos joutuu panttivangiksi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.