Moskovan vaalit eivät innostaneet äänestäjiä

Moskovan kaupunginjohtajaa Juri Luzhkovia kannattavat riippumattomat ehdokkaat ovat menestyneet pääkaupungin eilisissä kunnallisvaaleissa. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi tänään, että Luzhkovin tukijat saivat enemmistön 35-jäsenisessä kaupunginvaltuustossa.

Venäjän hallitusta tukeva Kotimme on Venäjä -puolue sai seitsemän paikkaa, vapaamielinen Jabloko kolme ja liberaali Demokraattinen valinta kaksi paikkaa. Kokonaan ilman paikkoja jäivät Nikolai Gontsharin johtama Luzhkovia vastustava ryhmä ja kommunistinen puolue.

Osallistuminen vaaleihin oli heikkoa. Vain vajaat 30 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla. Moskovan vaalilautakunnan puheenjohtaja Valentin Gorbunov selitti tätä kovalla pakkasella - elohopea laski sunnuntaina paikoin jopa 30 asteeseen. Vaalitulos on kuitenkin pätevä, koska sen hyväksymisrajaksi oli asetettu 25 prosentin osallistuminen.

Kaupunginvaltuuston istumakausi on neljä vuotta. Valtuustoa pidetään tosin vain kumileimasimena todellisen vallan kuuluessa Luzhkoville. Luzhkovin arvellaan pyrkivän Venäjän presidentiksi vuonna 2000.
(STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat