Mainos

Moskovan tv-tornin palo hallinnassa

Moskovassa Ostankinon tv-tornin tulipalo on vihdoin saatu hallintaan.

Venäjän poliisista kerrotaan, että palo on laantumassa, mutta alueella on vielä paljon savua. Poliisi epäilee, että tulipalossa on menehtynyt kolme ihmistä; yksi poliisi ja kaksi siviiliä.

Moskovan tv-tornin palo 27.8.2000

Palomiesten taistelu tv-tornissa riehuvan tulipalon sammuttamiseksi jatkuivat eilisen päivän ja tämän aamun Moskovassa. NTV-televisioyhtiön mukaan palo levisi alaspäin noin sadan metrin korkeuteen. Moskovan tv-torni on maailman toiseksi korkein rakennus Toronton CN-tornin jälkeen.

Oikosulku syynä paloon

Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo sanoo, että Moskovan tv-tornin paloon ei liity sabotaasia. Ministeri on ollut paikan päällä arvioimassa tulipalon aiheuttamia tuhoja. Poliisin ja palokunnan mukaan palo sai alkunsa oikosulusta muuntajassa yli 400 metrin korkeudessa.

Tornin palo katkaisi kuuden venäläisen televisiokanavan ja ainakin yhden radiokanavan lähetyksen. Vielä ei tiedetä, koska lähetyksiä Moskovan alueella voidaan jatkaa.

Paloa oli vaikea sammuttaa, koska se syttyi yli 400 metrin korkeudessa. Vuonna 1967 rakennetun televisiotornin henkilökunta ja yli 300 metrin korkeudella sijaitsevan pyörivän ravintolan asiakkaat evakuoitiin eilen nopeasti palon sytyttyä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.