Moskovan sairaalapalo tuhopoltto?

Sairaalapalossa Moskovassa on kuollut 45 ihmistä. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut.

Ainakin 45 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut, kun moskovalaisella huumevierotusklinikalla syttyi tulipalo aamuyöllä. Viranomaisten mukaan kyseessä oli tuhopoltto.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan tuli sai alkunsa klinikan vanhan osan kahviosta, mistä se levisi nopeasti muuhun rakennukseen. Palomiesten saapuessa paikalle rakennus oli jo täynnä paksua myrkyllistä savua.

Venäjän hätätilaministeriön korkea virkamies Juri Nenashev kertoi toimittajille, että tulipalon syy on "90 prosentin varmuudella" tuhopoltto.

Viranomaiset ovat myös arvostelleet henkilökunnan toimintaa tulipalossa. Moskovan syyttäjänvirasto on aloittanut asiasta rikostutkinnan, jossa selvitetään, rikkoiko sairaalan henkilökunta turvallisuusmääräyksiä.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan palotarkastajat olivat jo maaliskuussa vaatineet klinikan sulkemista, koska paloturvallisuusmääräyksiä oli törkeästi laiminlyöty. Oikeus päätyi kuitenkin ainoastaan antamaan klinikan hallinnolle varoituksen. Klinikka aloitti toimintansa vuona 1982.

Kaikki uhrit naisia

Kaikki kuolleet olivat naisia, sillä tulipalo sattui sairaalan naisten siivessä. Palokunnan mukaan kaksi uhreista kuului henkilökuntaan ja loput olivat potilaita. Palossa surmansa saaneet kuolivat häkään ja myrkyllisiin palokaasuihin. Lisäksi kymmenkunta ihmistä on sairaalahoidossa. Moskovan palopäällikön Viktor Klimkinin mukaan heidän tilansa on vakava.

Palo alkoi hieman puoli yhden jälkeen Suomen aikaa. Palomiehet saivat tulipalon rajoitettua noin kello 1.15 ja sammumaan kello kolmeen mennessä. Paloa oli sammuttamassa ainakin 20 paloyksikköä.

Kyseessä on Venäjän lähihistorian tuhoisin rakennuspalo. Vuonna 1977 Rossija-hotellin palossa Moskovan keskustassa sai surmansa 42 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-AP-Itar-Tass)

Lue myös:

    Uusimmat