Mainos

Moskovan sähkönjakelu palautunut normaaliksi

Eilinen laaja sähkökatkos aiheutti Moskovassa ja sen ympäristössä suurta aineellista vahinkoa.

Moskovassa sähkönjakelu on palautunut normaaliksi eilisen sähkökatkoksen aiheuttaman kaaoksen jälkeen. Moskovan apulaiskaupunginjohtaja Valeri Shantsev sanoi sähkökatkoksen aiheuttaneen kaupungissa ja sen ympäristössä suurta aineellista vahinkoa.

Kaikki metrolinjat otettiin käyttöön aamukuudelta, mutta sadat kotitaloudet, koulut ja sairaalat olivat vielä aamulla ilman sähköä.

-Tapahtunut on takaisku Moskovan arvovallalle, Shantsev sanoi osallistuttuaan paikallisten päättäjien kriisikokoukseen.

-Se aiheutti myös suurta aineellista vahinkoa.

Täydellisen kaaoksen kaupungissa aiheuttanut sähkökatkos johtui ikääntyneessä voimalaitoksessa sattuneesta räjähdyksestä ja sitä seuranneesta tulipalosta. Julkinen liikenne katkesi kokonaan ja arviolta 20 000 moskovalaista jäi metroon loukkuun useaksi tunniksi.

Arvostelua Venäjän sähkömonopolia kohtaan

Jo eilen arvostelun kohteeksi joutui Venäjän sähkömonopoli Yhtynyt Energiajärjestelmä UES, jonka johtajana on Anatoli Tshubais. Tshubais johti 1990-luvulla varapääministerinä Venäjän kiisteltyä yksityistämisohjelmaa.

Arvostelijoiden kärjessä oli presidentti Vladimir Putin, joka kehotti UES:n johtoa puuttumaan yhtiön yleisissä toimintaperiaatteissa ja jokapäiväisessä toiminnassa esiintyneisiin ongelmiin.

Moskova syyttäjäviranomaiset ovatkin kutsuneet Tshubaisin kuultavaksi tapahtuneesta. Häntä oli tarkoitus kuulla myöhemmin torstaina todistajana eikä epäiltynä laiminlyönnistä sähkömonopolin johdossa.

Apulaiskaupunginjohtaja Shantsev lohdutti kaupunkilaisia muistuttamalla, että eilisen ongelmat jäivät pieniksi verrattuna Yhdysvalloissa ja Kanadassa vuonna 2003 sattuneeseen laajamittaiseen sähkökatkokseen.

-Nyt kyse ei ollut 50 miljoonasta kuten Yhdysvalloissa vaan arviolta 5 miljoonasta ihmisestä, joiden elämään sähkökatkos vaikutti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.