Mainos

Moskovan romahtaneen kauppahallin johtaja on pidätetty

Kauppahallin katon romahduksessa kuoli 58 ihmistä.

Venäjällä pelastusviranomaiset eivät enää usko löytävänsä eloonjääneitä eilen romahtaneen kauppahallin raunioista. Kuolonuhreja oli tämän päivän tietojen mukaan 58 ja yli 20 loukkaantunutta oli sairaalahoidossa.

Syyttäjänvirasto ilmoitti, että Baumanskajan kaupunginosan kauppahallin johtaja on pidätetty turman takia epäiltynä kuolemantuottamuksesta. Rakennuksen katon epäillään pettäneen lumen painosta. Myös pommi-iskun mahdollisuutta on tutkittu.

Uutissivusto Gazeta.ru:n mukaan sortuminen saattoi johtua rakenneviasta tai rakennustarkastusten pahoista laiminlyönneistä.Tutkijat kiinnittävät sivuston mukaan kuitenkin erityistä huomiota suunnitteluvirheisiin. Kauppahallin suunnitteli sama arkkitehti, joka piirsi kaksi vuotta sitten romahtaneen kylpylärakennuksen. Onnettomuudessa sai surmansa 28 ihmistä.

Viranomaisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon ihmisiä hallissa oli katon sortuessa torstaina aamuvarhaisella. Erään paikallaolijan mukaan sisällä olisi ollut jopa pari sataa ihmistä, joten kuolouhreja saattaa löytyä vielä raunioista.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.