Moskovan pommiräjähdys vaati ainakin kymmenen uhria

Räjähdyksen aiheutti ilmeisesti torin kaasusylinterien lähelle asetettu pommi. Moskovan poliisi aikoo tiukentaa kaikkien Moskovan torien turvatoimia.

Moskovalaisella torilla tehty pommi-isku on vaatinut ainakin kymmenen kuolonuhria, joista kaksi oli lapsia. Loukkaantuneita oli nelisenkymmentä.

Syyttäjä Juri Semin kertoo, että teon taustalla oli todennäköisesti kilpailevien kauppiaiden tai rikollisryhmien välienselvittely. Viranomaiset arvelivat ensin, että räjähdyksen olisi aiheuttanut vika kaasujärjestelmässä.

- Aluksi laukesi pommi, ja sitä seurasi kaasuräjähdys, Semin selvitti toimittajille räjähdyspaikalla. Kotitekoisen räjähteen voimakkuus vastasi jopa 1,2:ta kiloa TNT-räjähdettä, ja se oli asetettu kaasusylinterin vierelle.

Seminin mukaan terrori-iskun mahdollisuuttakaan ei olla täysin suljettu pois. Sitä pidetään kuitenkin varsin epätodennäköisenä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä, joilla epäillään olevan yhteyttä räjähdykseen.

Räjähdys sattui aamulla Koillis-Moskovassa Tsherkizovon torialueella, jossa toimii runsaasti kiinalaisia, vietnamilaisia ja Keski-Aasian IVY-maista kotoisin olevia yrittäjiä. Vilkkaalla torilla myydään kaikkea mahdollista tavaraa kengistä ja vaatteista tuoreeseen kalaan.

Tshetsheenit ovat viime vuosien kuluessa tehneet pommi-iskuja moskovalaisilla toreilla, mutta usein asialla ovat olleet myös kilpailevat rikollisjärjestöt.

Kaupungin poliisihallinnon edustajan mukaan kaikkien Moskovan torien turvatoimia tullaan nyt tiukentamaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Lue myös:

    Uusimmat