Mainos

Moskovan pommin uhrien määrä nousi kolmella

Moskovan pommi-iskussa surmansa saaneiden määrä nousi yhteentoista, kun kolme vaikeasti haavoittunutta uhria kuoli sairaalassa eilen ja tänään, kertovat Sklifosovski-sairaalan lääkärit.

Monet iskussa loukkaantuneista ovat edelleen kriittisessä tilassa.

Eilen kuoli 39-vuotias nainen ja yöllä 61-vuotias eläkeläinen ja 35-vuotias nainen. Heillä kaikilla oli pahoja palovammoja. Tänään sairaalassa hoidettiin yhä yli 50:tä iskussa haavoittunutta. Joidenkin potilaiden tila oli hengenvaarallinen. Venäjän turvallisuuspoliisin asiantuntijoiden mukaan pommin asettajat ovat ammattilaisia: he saivat teollaan aikaan suurinta mahdollista tuhoa Pushkinin aukion alle johtavassa alikulkukäytävässä Moskovan keskustassa tiistai-iltapäivänä. Pommi koostui periaatteessa kahdesta osasta. Toisessa laukussa tai pussissa oli itse lataus, jonka räjähdysvoima vastasi kahdeksaasataa grammaa trotyylia. Toisessa oli kymmenlitrainen kanisteri, jossa oli helposti syttyvää nestettä, joka syttyi tuleen.

Ristiveto lisäsi tuhovoimaa


Luultavasti pommissa oli aikasytytys. Pommi oli asetettu kelloja myyvän kioskin kupeeseen mahdollisesti siksi, että tutkijat eivät saisi selville pommin laukaisumekanismia. Kioski sijaitsi kolmen tunnelin risteyskohdassa, jossa ristiveto lisäsi palon voimaa ja leviämistä, sanoivat asiantuntijat uutistoimisto Interfaxille. Aiemmin silminnäkijät ovat kertoneet kahdesta nuoresta miehestä, jotka olivat pyytäneet saada jättää laukkunsa hetkeksi sillä aikaa kun he vaihtaisivat rahaa. Pian sen jälkeen pommi räjähti.

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti tänään lyhyen kriisikokouksen pääministeri Mihail Kasjanovin ja hallituksen joidenkin ministereiden kanssa iskun vuoksi. Iskusta epäiltiin aluksi tshetsheeniterroristeja, mutta poliisin mukaan kyse voi myös olla rikollisten välienselvittelystä. Ensimmäiset iskun uhrit haudattiin eilen, ja viikonloppuna oli määrä järjestää lisää hautajaisia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.