Mainos

Moskovan poliisin turvatoimet tiukentuvat

Moskovan poliisi on lisännyt terrorismin vastaisia turvatoimia ja aikoo tarkastaa kaikki kaupungissa oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset henkilöt. Moskovalainen Kaiku-radio kertoo, että kaupunginjohtaja Juri Luzhkov on määrännyt kaikki ulkopaikkakuntalaiset rekisteröitäväksi.

Muiden kaupunkien asukkaat saavat tarvittavat rekisteröintipaperit, mikäli heillä on perusteltu syy olla Moskovassa ja he voivat todistaa varallisuutensa ja asuinpaikkansa. -Henkilö joka tulee Moskovaan ilman työtä ja asuntoa selviää vain yhdellä tavalla - ryhtymällä rikolliseksi, varakaupunginjohtaja Valeri Shantsev perusteli toimenpidettä. Moskovan poliisi on jo ehtinyt rekisteröidä tuhansia ihmisiä viime viikkoina sattuneiden kahden tuhoisan kerrostaloräjäytyksen jälkeen.

Joka kuudes rekisteröintipyyntö on kuitenkin hylätty, koska hakija ei ole pystynyt osoittamaan riittäviä perusteluja Moskovassa oleskelulleen. Radiokanavan mukaan rekisteröimättömät ihmiset voidaan pidättää. Viranomaiset harkitsevat myös heidän palauttamistaan kotiseuduilleen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.