Moskovan outo konekaappaus päättyi

Ust-Ilimskistä Siperiasta saapunut Tupolev-154 -kone yritettiin kaapata Moskovan Domodedovon lentokentällä tänään. Välikohtaus sujui kuitenkin rauhallisesti, eikä kukaan koneen miehistöstä tai 97 matkustajasta loukkaantunut.

Outo tapahtumasarja sai alkunsa, kun lentoemäntä oli lennon aikana löytänyt käytävältä viestin, jossa vaadittiin 621 000 ruplaa jätettäväksi koneen käymälään. Summa vastaa noin 550 000:tä markkaa.

Viestissä vaadittiin myös Moskovan kentälle toista konetta, joka kuljettaisi kaappaajan tai kaappaajat kolmanteen maahan. Mikäli vaateisiin ei suostuttaisi, kone uhattiin räjäyttää.

Oudoksi jutun teki se, että koneen laskeuduttua Moskovaan matkustajien joukosta ei löytynyt uhkauksen antajaa. Moskovan kentällä odotti valmiina viestissä vaadittu summa, mutta turvallisuusviranomaiset huomasivat pian käyvänsä neuvotteluja vain koneen kapteenin kanssa.

Sekä miehistö että matkustajat odottivat usean tunnin ajan tilanteen kehittymistä, mutta kun mitään ei lopulta tapahtunut, ihmiset siirrettiin turvallisesti kenttärakennukseen. Koneesta ei myöskään löytynyt räjähteitä. Matkustajia kuulusteltiin lentoasemalla useiden tuntien ajan, ja koneen miesmatkustajien käsialoja vertailtiin viestin tekstiin, mutta yrityksistä huolimatta uhkauksen tekijää ei onnistuttu tunnistamaan.

Viranomaiset eivät tänään sulkeneet pois sitä mahdollisuutta, että viesti olisi jätetty koneeseen ennen sen nousua. Mahdollista oli myös se, että kyseessä oli erittäin huono pila.


Lue myös:

    Uusimmat