Mainos

Moskovan lentokenttäisku kuin peilikuva amerikkalaisesta videopelistä

Domodedovon lentokentällä tapahtunut terrori-isku jätti jälkeensä kiivaan keskustelun siitä, oliko isku saanut innoituksensa videopelistä. Terroriteon tapahtumat ovat joidenkin keskustelijoiden mielestä kuin suoraan amerikkalaisesta "Call for Duty: Modern Warfare 2" -pelistä, kirjoittaa venäläinen uutissivusto Russia Today.

Vuoden vanhassa pelissä seikkailee hahmo, jonka on tapettava siviilejä kuvitteellisella venäläisellä lentokentällä. Pelaaja auttaa terroristeja siviilien tappamisessa "No Russian" -nimisessä tehtävässä.

Aikaisemmin kyseinen tehtävä on todennäköisesti vaikuttanut aivan liian kammottavalta ollakseen totta, mutta Domodedovon kentän tapahtumat eivät olleet fiktiota. Iskussa kuoli 35 ihmistä ja yli 140 loukkaantui. Tapausta tutkivat uskovat, että Moskovan vilkkaimmalla lentokentällä tehdyn iskun takana oli itsemurhapommittaja.

Call for Duty: Modern Warfare 2 -peli on julkaistu vuonna 2009 ja se tuotti amerikkalaiselle Activision-yhtiölle muutamassa kuukaudessa yli miljardi dollaria.

- Meidän on saatava selville, käyttävätkö ääriryhmät ja terroristit näitä videopelejä esimerkkinä terroriteoille, sanoi terrorismin vastaisen yhdistyksen johtaja Walid Phares.

- Tämä on tapa, miten viihdeteollisuus peilautuu todellisuuteen ja toisin päin. Useat ihmiset saavat vaikutteita peleistä, vaikka pelien tekijät eivät tätä myönnäkään, mediakriitikko Danny Schechter uskoo.

Pharesin mielestä ne, jotka ovat jo radikalisoituneet, voivat ajatella pelejä oppimismateriaaleina.

Domodedovon lentokenttä pyritään kunnostamaan mahdollisimman nopeasti. Useat valtionpäämiehet ovat tuominneet terrori-iskun jyrkästi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.