Mainos

Moskovan iskun jäljet vievät Kaukasiaan

Moskovan eilisen terrori-iskun jäljet vievät Pohjois-Kaukasiaan. Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivisen mukaan itsemurhaisku lentokentällä oli epätoivon ilmaus Kaukasian alueen osalta.

– Ei tällä iskulla voiteta mitään konkreettista. Tällaista ei voi ajatella poliittisena tekona, jolla olisi julkilausuttu tavoite. Tämä on enemmän epätoivon ilmausta, johon liittyy uskonnollista fanaattisuutta.

Kivisen mukaan iskua ei voi ajatella yksittäisenä. Hänen mukaansa iskun kaltaiset teot onnistuvat muutaman kerran vuodessa, mutta toisaalta torjutuista iskuista on vaikea saada täsmällistä tietoa.

– On kolkkoa ja ikävää sanoa, mutta nämä teot eivät lopu tähän.

Kivinen ei kuitenkaan usko, että iskulla olisi sen suurempaa merkitystä venäläisten tavalliseen arkeen.

– Kyllä tämä horjuttaa järjestyksen tunnetta ja lisää arjen huolta ja kyynisyyttä. Venäläiset ovat kuitenkin tottuneet eri tavalla elämään riskien kanssa kuin esimerkiksi suomalaiset, Kivinen kiteyttää.

Venäläisuutistoimistojen mukaan viranomaiset saivat viikko sitten tiedon odotettavissa olevasta iskusta, ja poliisi jäljitti vihjeen perusteella kolmea henkilöä. Yksi heistä saattaa olla eilisen iskun toteuttaja.

Katso Aleksanteri-instituutin johtajan Markku Kivisen haastattelu: (Huomenta Suomi 25.01.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.