Mainos

Moskovan ilmanlaatu heikkenee - ulkona liikkumista vältettävä

Moskovan ilmanlaatu on heikennyt entisestään.

- Ilmanlaatu on tänään huonompi kuin kertaakaan aiemmin maastopalojen ja helleaallon aikana. Ilmanlaatu on nyt kolme, neljä kertaa huonompi kuin Moskovassa keskimäärin ja savusumu peittää koko Moskovan, kuvailee lehdistöneuvos Vesa Kekäle Suomen Moskovan suurlähetystöstä. Ilmansaasteiden määrä ylittää nyt raja-arvot jopa 20-kertaisesti.

Suurlähetystön lääkäri suositteleekin välttämään ulkona liikkumista ja pysyttelemään sisätiloissa.

- Ulkona kannattaa käyttää hengityssuojaimia. Erityisesti astmaatikkojen ja sydänsairaiden tulee olla varuillaan ja astmalääkitystä kannattanee nostaa. Terveille ihmisille savu ei ohimenevänä aiheuta kuitenkaan vaaraa, kuvailee Kekäle lääkärin lausuntoa.

Matkustamista Moskovaan ei kielletä

Maastopalot riehuvat nyt etenkin Keski-Venäjällä. Erityisen huono tilanne on Kekäleen mukaan Nižni Novgorodilla, Volgan varrella. Palot koskettavat kaikkiaan 27:ää Venäjän aluetta. Maan presidentti Dmitri Medvedev on julistanut seitsemälle alueelle hätätilan.

Huonosta ilmanlaadusta ja heikosta näkyvyydestä huolimatta alueelle matkustamista ei kuitenkaan kehoteta välttämään, eikä sitä kielletä.

- Heidän, jotka aikovat nyt matkustaa Moskovaan, tulee olla tietoisia siitä, että savua on ja se on kiusallista.

Lentoliikenne Moskovan ja Helsingin välillä toimii edelleen normaalisti, samoin junaliikenne. Savusumu ei haittaa Suomen ja Venäjän välistä maantieliikennettäkään nyt erityisemmin, vaan liikenne sujuu normaalisti.

Moskovassa asuu suurlähetystön ylläpitämän rekisterin mukaan 350 - 400 suomalaista.

Katso Mirja Sipisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.