Mainos

Moskova varautui uusiin iskuihin

Moskovassa varauduttiin yöllä uusiin pommi-iskuihin. Eilen iltapäivällä kaupungin keskustassa räjähtänyt pommi surmasi ainakin seitsemän ihmistä ja yli 50 loukkaantui. Toistaiseksi kukaan ei ole ilmoittanut olevansa iskun takana, Venäjän viranomaiset kuitenkin epäilevät tshetsheenejä.

Maan sisäministeriö piti yön ajan suljettuna keskeisiä Moskovaan johtavia moottoriteitä. Erityistarkkailussa olivat myös kaupungin metro- ja juna-asemat. Presidentti Vladimir Putin on määrännyt poliisi- ja turvallisuusjoukot ympärivuorokautiseen hälytystilaan.

Venäjän poliisi on etsintäkuuluttanut kaksi miestä, joita epäillään pommi-iskusta. Poliisi epäilee kahden miehen asettaneen pommin metron kävelytunnelissa Moskovan Pushkin-aukion tuntumassa. Molempien epäiltyjen ilmoitettiin olevan alle 30-vuotiaita ja ainakin toisen Kaukasiasta. Räjähdyksessä kuoli 8 ja loukkaantui kymmeniä ihmisiä.

Tshetsheenijohtaja Aslan Mashadov puolestaan vakuuttaa, ettei tshetsheenisisseillä ole mitään tekemistä pommin kanssa. Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo puolestaan sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, ettei tshetsheenien osallisuutta räjähdykseen voi pitää poissuljettuna.

Surunvalitteluja maailmalta

Useiden maiden johtajat ovat esittäneet surunvalittelunsa räjähdyksen vuoksi Venäjän johdolle. Surunvalittelunsa ovat esittäneet mm. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Britannian pääministeri Tony Blair. Myös pääministeri Paavo Lipponen lähetti illalla Suomen hallituksen surunvalittelut Venäjän hallitukselle.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.