Mainos

Moskova perumassa suunnitelmat "koirien keskitysleiristä"

Moskovan kaupunginvaltuusto on vetäytymässä kiistellystä päätöksestä karkottaa kulkukoirat pois kaupungista.

Kaupungin viranomaiset suunnittelivat alun perin, että tuhannet kulkukoirat olisi otettu kiinni ja lähetetty leirille kauas Moskovan ulkopuolelle. Eläinten uusi koti olisi sijainnut Jaroslavlin alueella, noin 250 kilometriä Moskovasta koilliseen.

Eläinsuojeluaktivistit heräsivät kuitenkin vastustamaan suunnitelmaa. Heidän mukaansa se uhkaisi kulkukoirien terveyttä, sillä leirissä erilaiset taudit pääsisivät leviämään täysin esteettä.

- Koko ajatus on hirveä. Ihmisellä ei ole joko sydäntä tai järkeä, jos hän kannattaa tällaista suunnitelmaa. Se tarkoittaisi vain sitä, että Moskovan kulkukoirat vietäisiin kuolemaan Jaroslavliin, sanoo Kodittomat eläimet -järjestön johtaja Irina Unanyan.

Jotkut aktivistit ovat nimittäneet suunnitelmaa jopa "kulkukoirille tarkoitetuksi keskitysleiriksi".

Moskovan kaupunginvaltuuston odotettiin hyväksyvän esitys eilen, mutta netissä julkaistussa kokouspöytäkirjassa ei ole mainittu koko asiaa. Kaupungin viranomaiset eivät toistaiseksi ole suostuneet kommentoimaan asiaa.

Moskovassa arvioidaan olevan noin 26 000 kulkukoiraa. Vuosina 2008-2009 kaupunki käytti noin 32,5 miljoonaa euroa ongelman hillitsemiseen muun muassa koirille rakennettujen suojien ja sterilisaation avulla.

Kriitikkojen mukaan suurin osa kyseisistä rahoista on kuitenkin kateissa.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.