Mainos

Moskova: Kymmenettuhannet osoittivat mieltä Irakin sotaa vastaan

Ainakin 25 000 ihmistä kerääntyi tänään Yhdysvaltain lähetystön edustalle Moskovassa osoittamaan mieltään Irakin sotaa vastaan. Kyseessä oli ensimmäinen suuri mielenosoitus kaupungissa sitten sodan alkamisen. Mielenosoittajat polttivat dollareita, huusivat sodan vastaisia iskulauseita ja heittelivät lähetystöä munin ja tomaatein.

-Kolumbus, miksi löysit Amerikan, kysyttiin yhdessä mielenosoittajien kyltissä. Turvatoimia oli kiristetty Moskovassa mielenosoituksen vuoksi, ja sisäministeriön joukot vartioivat Yhdysvaltain lähetystöä. Joitakin tomaatteja heitelleitä mielenosoittajia pidätettiin lyhyeksi aikaa. Mielenilmauksen järjestivät Kremliä myötäilevä yhtenäisyyspuolue ja joukko opiskelijajärjestöjä. Joitakin luentoja oli peruttu niin, että opiskelijat saattoivat ottaa osaa mielenosoitukseen.

Venäjä on ollut yksi Irakin vastaisen sodan suorasukaisimpia vastustajia. Tähän asti Moskovassa järjestetyt sodan vastaiset mielenosoitukset ovat kuitenkin keränneet vain muutamia satoja osallistujia. Järjestäjinä ovat olleet kommunistiset tai äärikansallismieliset puolueet. Mielenosoittajien kylteissä vaadittiin myös presidentti George W. Bushia kunnioittamaan Venäjää. Jotkut kertoivat olevansa paikalla osoittamassa mieltään sille, että venäläisdiplomaattien saattue joutui tulituksen kohteeksi Irakissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.