Moskeijojen kirjat kuohuttavat Britanniassa

Tutkimuslaitoksen edustajat löysivät rasistista kirjallisuuttaa maan moskeijoista. Kirjat kehottavat muslimeja eristäytymään muista kansanryhmistä.

Britannian moskeijoissa on tuoreen selvityksen mukaan yleisesti saatavilla juutalais- ja homovastaista kirjallisuutta, kertoo sanomalehti Daily Telegraph.

Oikeistolaisen Policy Exchange -tutkimuslaitoksen edustajat vierailivat sadassa moskeijassa ja kertoivat löytäneensä rasistista kirjallisuutta ja äärinäkemyksiä julistavia julkaisuja noin joka neljännestä. Kirjoja oli saatavilla sekä avoimesti että tiskin alta.

Monet julkaisuista kehottavat muslimeja eristäytymään muista kansanryhmistä ja kohtelemaan mm. juutalaisia, kristittyjä ja homoja toisen luokan kansalaisina. Löydettyjen kirjojen joukossa on myös tunnettu juutalaisvastainen teos Siionin viisaiden pöytäkirjat.

Britannian muslimineuvoston entinen pääsihteeri Iqbal Sacranie kritisoi selvitystä ankarasti. Hänen mukaansa Policy Exchangen tavoitteena on aiemminkin ollut mustamaalata valtavirran islamia Britanniassa.

- Samoja teoksia on saatavilla myös tavallisista kirjakaupoista, mitä ei selvityksessä oteta huomioon, hän muistuttaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat