Mainos

Morsian jakoi kirjoituksen näkyvästä syntymämerkistään: "Se on osa minua, miksi peittäisin sen?"

Tämä morsian ihmettelee, miksi erilaisuus täytyy aina poistaa tai piilottaa.

Ferrin Roy syntyi syntymämerkki oikeassa poskessaan. Merkki on suurikokoinen ja tummempi kuin hänen muu ihonsa.

– Kasvaessani en muista yhtään Barbie-nukkea, toimintahahmoa tai nallea, joista joku olisi muistuttanut minua. Minulla kuitenkin oli rakastava äiti, joka istutti itsevarmuuden minuun jo nuorena, Roy kertoo Love What Matters -sivustolla.

Kasvaessaan Roy ei kuitenkaan voinut olla huomaamatta muiden reaktioita hänen kasvoihinsa. Häntä tuijotettiin. Yksin ollessaan Roy katsoi itseään peilistä.

– Kun katsoin peiliin, olin ainoa, jolla oli mielipide. Vielä tärkeämpää, olin ainoa, jonka mielipiteellä oli väliä. Näin kauniin ja itsevarman nuoren naisen, jolla oli hyvin omaleimainen ulkoasu.

Lopulta Roy tapasi miehen, johon rakastui. Mies piti hänen syntymämerkkiään ihastuttavana. He menivät naimisiin vuonna 2016.

– Silloin oli otsikoita, jotka liittyivät teemaan "morsian, joka kieltäytyi peittämästä syntymämerkkiään hääpäivänään!" Se, että peittäisin syntymämerkkini, ei koskaan ollut edes mielessäni! Se on osa minua, miksi peittäisin sen, Roy ihmettelee.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Roy kehottaa pohtimaan, mikä on ensimmäinen mieleen nouseva ajatus jonkun hyvin erilaisen ulkonäön näkemisen jälkeen. Usein se on poistaminen – siis eroon pääseminen.

– Miksi päädymme leikkaukseen lopullisena vastauksena? Voiko leikkaus muuttaa mitään sisällämme? Päätökseni on ollut hyväksyä syntymämerkkini. Päätin olla rohkea ja urhea.

Roy toteaa, että joitain syntymämerkkejä poistetaan terveyssyistä. Hänen syntymämerkkinsä poistolle ei kuitenkaan ole muita syitä kuin ulkonäkö.

– Kannustan teitä ottamaan aikaa ja rakastamaan itseänne, tekemään, mikä on teille parhaaksi. Jos se tarkoittaa merkin tai arven peittämistä meikillä tai muulla, se on ok! Jatka sitä, kunnes olet valmis hyppäämään pois tuosta pyörästä. On ok olla erilainen, joskus se voi olla erityisen kaunista.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.