Mainos

Mörö ja Westö Suomen PN:n kirjallisuuspalkinto-ehdokkaat

Mari Mörön romaani Kiltin yön lahjat ja Kjell Westön romaani Isän nimeen ovat Suomen ehdokkaita Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2001 kirjallisuuspalkinnon saajiksi. Yhteensä ehdolla on kolmetoista teosta.

Tanskasta ehdokkaina ovat Kirsten Thorupin romaani Bonsai ja Suzanne Bröggerin artikkeli- ja esseekokoelma Sejd. Norjan ehdokkaina on kaksi romaania Jan Kjaerstadin Oppdageren ja Jon Fossen Morgon og kveld. Islannin ehdokkaat ovat Thorunn Valdimarsdottirin historiallinen romaani Stulka med fingur ja Jon Kalman Stefanssonin romaani Sumarid bakvid Brekkuna.

Ruotsista ehdolla ovat Mikael Niemen Populärmusik från Vittula- ja Agneta Pleijelin Lord Nevermore -romaanit. Färsaarelaisehdokas on Oddvör Johansenin romaani I morgin er aftur ein dagur, ja Grönlannista ehdolla on Hans Anthon Lyngen romaani Allaqqitat.

Saamelaisteoksista ehdolla on Rose-Marie Huuvan Galbrna radna. Westön romaani kilpailee myös tämänvuotisesta Finlandia-palkinnosta, jonka saaja julkistetaan ensi maanantaina. Myös Mörön Kiltin yön lahjat oli Finlandia-palkintoehdokkaana ilmestymisvuonnaan 1998.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saaja päätetään Oslossa helmikuun alussa. 350 000 Tanskan kruunun eli noin 275 000 Suomen markan arvoinen palkinto luovutetaan voittajalle 2. huhtikuuta Oslossa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.