Mainos

Mormonikirkon palosta kiinniotetut vapautettu

Tampereen mormonikirkko tuhoutui tulipalossa eilisaamuna lähes täysin. Taloudellisten vahinkojen arvioidaan nousevan 3-4 miljoonaan euroon.

Tampereen mormonikirkon palon vuoksi kiinniotetut kolme henkilöä on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Poliisi selvittää edelleen heidän osuuttaan tapahtumiin.

Poliisi ilmoitti aiemmin päivällä ottaneensa kolme epäiltyä kiinni liittyen eiliseen kirkkopaloon. Kiinniotetut olivat 70-luvulla syntyneitä tamperelaisia, joista yksi on nainen ja kaksi miestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pauli Mäkelän mukaan tutkinta jatkuu myös muilla tutkintalinjoilla.

- Tässä suoritetaan teknistä tutkintaa ja kuulusteluja vielä hyvin laajalla rintamalla. Tutkinta ei ole missään tapauksessa pysähtynyt tai valmis, vakuutti Mäkelä MTV:n uutisille. Poliisi tutkii paloa törkeänä tuhotyönä.

Tampereen Kalevassa sijaitseva mormonikirkko tuhoutui tulipalossa eilisaamuna. Tampereella oli edellisenä yönä myös pari pienempää paloa, joita epäillään niinikään tahallaan sytytetyiksi. Poliisi tutkii palojen yhteyttä toisiinsa.

Kirkkorakennuksen maanpäälliset osat tuhoutuivat palossa täysin. Tampereen aluepelastuslaitos sai taistella tulta vastaan tuntikausia.

Mormonikirkon palo Tampereella 5.1.2008

Kirkon edustaja arvioi taloudellisten vahinkojen nousevan kaikkiaan 3-4 miljoonaan euroon. Rakennusta ei ollut vakuutettu.

Seurakunta ilmoitti tuhojen paljastuttua, että se aikoo rakentaa uuden kirkon parin vuoden sisällä. Kirkon virallinen nimi on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.