Mainos

Morgan Stanley: Internet lyö läpi Euroopassa

Euroopassa on tulollaan samanlainen Internet-nousukausi, jollainen on muuttanut Yhdysvaltojen taloutta viisi viime vuotta, kerrotaan amerikkalaisen pankkiiriliikkeen Morgan Stanleyn julkistamassa raportissa.

Yritys ennustaa Internetin käyttäjien määrän kolminkertaistuvan Euroopassa seuraavan neljän vuoden aikana yli sataan miljoonaan, mikä saisi aikaan kiihkeätä taloudellista toimintaa ja avaisi dramaattisia sijoitusmahdollisuuksia.

Morgan Stanleyn mukaan eurooppalainen Internet-kenttä nyt samassa tilanteessa kuin Yhdysvallat oli kolme vuotta sitten, eli valmis räjähdysmäiseen kasvuun. Internetin penetraatioaste on matala, mutta se on kuitenkin ylittänyt 10 prosenttia, jolloin amerikkalaisten sijoittajien kiinnostus heräsi.

Noin 34 miljoonaa aikuista eurooppalaista käyttää Internetiä, mikä on noin 12 prosenttia aikuisväestöstä ja 8,9 prosenttia kotitalouksista. Yhä useampia houkuttelevat Morgan Stanleyn mukaan laskevat käyttökulut ja käytön nopeutuminen.

Pankkiiriliike arvelee yritysten alkavan investoida Internetiin saavuttaakseen kuluttajat sitä kautta. Euroopassa syntyy myös yhä enemmän puhtaita Internet-yrityksiä, jotka saattavat seurata menestyneiden amerikkalaisyritysten jalanjäljillä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.