Mainos

Mopoilijoiden viime päivät: Onnettomuuksia ja rattijuopumuksia

Viikonloppuna ja maanantaina poliisi on kertonut useista mopoilijoiden rattijuopumuksista ja onnettomuksista. Tähän on koottu tietoja eri poliiseilta.

Rattijuopumuksia

Mäntsälässä lauantaina kello 2.15 poliisipartio pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä mopon. Kuljettajana ollut 1991 syntynyt mäntsäläläisnuorukainen puhalsi alkometriin 0,58 promillen lukeman.

Kokkolassa poliisi pysäytti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä päin punaista ajaneen rekisteröimättömän mopon. 52-vuotias mies puhalsi alkometriin 2,62 promillea.

Rovaniemellä kypärätön mopolija kiinnitti poliisipartion huomion lauantaina kello 23 Jäämerentien uimarannalla. Miestä epäillään rattijuopumuksesta. Paikalla oli myös mopon omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Riihimäellä lauantaina 16-vuotias tyttö ajoi mopolla kello 21.40 liikkuvan poliisin ratsiaan Riihiviidantiellä. Puhalluskokeen tulos oli 0,8 promillea ja tarkkuusalkometrikokeen tulos 0,26 mg/l.

Kolareita

Iitissä henkilöauto ja mopoilija törmäsivät Koulukadulla maanantaina kello 10.15. 63-vuotias iittiläisnainen kuljetti henkilöautoa Koulukadulla Iitin lukion suunnasta kohti yläastetta aivan tien oikeassa reunassa. Jyrkässä vasemmalle kääntyvässä mutkassa oli vastaan tullut 15-vuotias iittiläispoika kuljettamallaan mopolla. Poika törmäsi auton vasempaan kulmaan ja lensi takaisin omalle kaistalleen. Takaa tullut 16-vuotias törmäsi kaatuneeseen omalla mopollaan. Henkilöauton kuljettaja ja auton kanssa kolaroinut mopoilija loukkaantuivat.

Haminassa perjantaina kello 7.40 27-vuotias nainen oli kääntymässä Sibeliuskadulta Merikadulle. Hän väisti polkupyöräilijöitä, mutta kolaroi kevyen liikenteen väylällä ajaneen mopon kanssa. Mopoa ajoi 16-vuotias poika. Naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja poliisi selvittää myös mopon ajonopeutta.

Sonkajärvellä lauantaina kello 21.09 täysi-ikäinen mies menetti moponsa hallinnan ja törmäsi kaiteeseen. Miehen puhalluskoe antoi tulokseksi 2,69 promillea.

Kouvolassa maanantaina törmäsivät polkupyörä ja mopo kello 8.00. 16-vuotias kouvolalaispoika kuljetti mopoa Kuusaantien kevyenliikenteenväylällä kohti Voikkaata. Samaan suuntaan oli matkalla kaksi poikaa polkupyörillä kevyenliikenteenväylän vasemmassa reunassa. Mopoilijan ohittaessa polkupyöräilijöitä toinen polkupyörällä liikkuneista pojista kääntyi mopoilijan eteen. Väistämisyrityksestä huolimatta mopo ja 12-vuotiaan ajama polkupyörä törmäsivät toisiinsa. Molemmat pojat loukkaantuivat.

Kuopiossa perjantaina kello 12.35 Tulliportinkadun ja Museokadun risteyksessä sattui henkilöauton ja mopon kolari. Mopon matkustaja loukkaantui lievästi.

Rovaniemellä perjantaina kello noin kello 14 mopo ja henkilöauto törmäsivät Ruokasenkadun ja Rovakadun risteyksessä. Rovakatua etelään ajanut autoilija, kärkikolmion takaa risteykseen tultuaan, ei ollut havainnut samanaikaisesti Ruokasenkatua tullutta mopoilijaa. Mopoilija oli törmännyt auton vasempaan etukulmaan. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Karkuun

Tammisaaressa lauantaina kello 23 17-vuotias poika jätti noudattamatta poliisin antaman pysäytysmerkin ja kaasutti karkuun mopollaan Tammisaaren keskustassa. Poliisi sai kuitenkin pysäytettyä kuljettajan ja hänen ajoneuvonsa oli määräysten vastainen, eikä mopossa ei ollut toimivia valoja. Kuljettajan ajokortti otettiin poliisin haltuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.