Mopoautolla liikkunut nuuskakauppias ryöstettiin Espoossa - viidelle ehdollista

Espoon käräjäoikeus langetti ehdolliset vankeustuomiot viidelle nuorehkolle miehelle. He ryöstivät tekoaikaan 17-vuotiaalta nuuskakauppiaalta useita satoja nuuskapurkkeja.

Teko tapahtui vuosi sitten syyskuussa Oittaan leirintäalueen parkkipaikalla. Tuohon aikaan 17-vuotiaalla nuorukaisella oli myynnissä sata tornia nuuskaa. Yhdessä tornissa on kymmenen rasiaa, joten rasioita oli tuhat kappaletta.

Myyjä oli tiedustellut ostajan varoja, jolloin hänelle oli lähetetty netistä imuroitu kuva rahoista. Sadan tornin hinnaksi oli sovittu 4800 euroa.

Myyjä saapui paikalle mopoautollaan puoli yhdeksän aikaan illalla. Mukana oli hänen veljensä.

Ostajien autossa oli alun perin viisi, tekoaikaan 15-22-vuotiasta henkilöä, mutta kolme jäi pois ennen parkkipaikkaa.

Oikeuden mukaan mitään ostoaietta ei ollut, vaan tarkoitus oli anastaa nuuskat.

Nuuskat kannettiin mopoautosta toiseen autoon. Yksi ostajista oli ilmoittanut, että maksaisi nuuskista vain 3500 euroa. Tämä ei myyjälle kelvannut, vaan hän meni hakemaan ne takaisin.

Tässä vaiheessa kolme aiemmin pois jäänyttä nuorta miestä saapui paikalle. Myyjä kertoi, että häntä oli tönitty.

Yksi ostajista oli ottanut aseen esille ja tehnyt latausliikkeen. Todellisuudessa kyse oli deaktivoidusta aseesta, jolla ei voinut ampua. Myyjän veljen päätä osoitettiin aseella ja uhattiin tappamisella.

Ryöstäjät poistuivat autolla.

Poliisi paikalle

17-vuotiaan veli soitti poliisin paikalle, muttei tuolloin kertonut nuuskasta, vaan väitti ryöstäjien vieneen hänen lompakkonsa. 17-vuotias oli poistunut paikalta.

Ryöstäjiä syytettiin myös lompakosta, mutta oikeus totesi, että sen anastamisesta jäi järkevä epäily.

Oikeus langetti kahdelle ryöstäjistä 10 kk, kahdelle 8 kk ja yhdelle 4 kk. Kaikki olivat ehdollisia.

Myös myyjä sai tuomion nuuskista. Hänet määrättiin maksamaan 40 päiväsakkoa eli 240 euroa laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä.

Oikeus määräsi ryöstöstä tuomitut maksamaan korvauksia henkisestä kärsimyksestä 17-vuotiaalle 3000 euroa ja veljelle 2000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat