Mainos

Moottorivika Siperian lentoturman syy

Venäläiskoneen matkustajat ja miehistö kuolivat syöksyssä.

Kone oli matkalla Jekaterinburgista Vladivostokiin ja putosi Irkutskin lähellä.

Viallisen moottorin uskotaan olleen venäläiskoneen eilisen maahansyöksyn syynä. Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu sanoo, että matkustajakoneen moottoreissa oli jotain vikaa. Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty ja niiden tutkiminen on aloitettu. Onnettomuudessa saivat surmansa kaikki koneessa olleet yli 140 ihmistä, sanoi Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu.

Kuolonuhrien tarkasta määrästä oli aamulla ristiriitaisia tietoja, sillä pelastustyöntekijät löysivät vain 143 ihmisen ruumiit. Hylystä oli aamupäivään mennessä tuotu ulos 42 uhrin ruumiit. Tupolev TU-154 -tyyppisessä koneessa uskottiin olleen 136 matkustajaa ja yhdeksän miehistön jäsentä. Matkustajien joukossa oli tiettävästi 12 kiinalaista.

Onnettomuuden syytä tutkitaan

Aamuun mennessä viranomaiset olivat löytäneet molemmat lentotiedot rekisteröineet mustat laatikot onnettomuuspaikalta ja onnettomuuden tutkinta aloitettiin. Koneen kaikkien kolmen moottorin on kerrottu olleen viallisia.

Lentoyhtiön edustajan mukaan koneen miehistö ei ollut lähettänyt hätäkutsua, mikä viittaa siihen, että kone tuhoutui jo ilmassa. Miehistö oli keskustellut lennonjohdon kanssa vain muutamaa minuuttia ennen onnettomuutta, muttei ollut maininnut mistään ongelmista.

Vladivostokavia-lentoyhtiön johtaja oli aikaisemmin epäillyt, että tekninen vika polttoainejärjestelmässä voi olla onnettomuuden syynä.

-Lentokone tuhoutui täydellisesti maahansyöksyssä, ja jäänteet ovat varsin pieninä palasina, kertoi Venäjän hätätilaministeriön virkailija Valeri Kuzin uutistoimisto Reutersille varhain aamulla.

Presidentti Vladimir Putin määräsi pääministeri Mihail Kasjanovin muodostamaan tutkimuskomission selvittämään onnettomuutta. Tutkimuskomission puheenjohtajaksi nimitettiin varapääministeri Ilja Klebanov, joka johti myös ydinsukellusvene Kurskin onnettomuuden tutkintaa.

Maahansyöksy kolmannella laskeutumisyrityksellä

Uutistoimisto Reutersin mukaan kone teki kaksi epäonnistunutta laskeutumisyritystä. Kolmannella yrityksellä lentokone syöksyi maahan ja syttyi tuleen. Matkustajakone katosi tutkasta kahdeksan jälkeen illalla Suomen aikaa Irkutskin kaupungin lähellä. Kone oli matkalla Uralilla sijaitsevasta Jekaterinburgista Tyynenmeren rannalle Vladivostokiin ja oli juuri valmistautumassa välilaskuun noin 900 metrin korkeudessa.

Lentokone syöksyi maahan ja syttyi tuleen lähellä Burdanovkan kylää, noin 20 kilometriä Irkutskista. Maahansyöksy aiheutti uutistoimisto AFP:n mukaan tulipalon, mutta ei henkilövahinkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.