Mainos

Moottoritietunneli romahtanut Norjassa

Pelastustyöt Etelä-Norjassa sijaitsevalla onnettomuuspaikalla on jouduttu keskeyttämään mahdollisen sortumavaaran vuoksi. Vielä ei tiedetä varmasti, onko romahtaneen maantietunnelin alle jäänyt ihmisiä.

Etelä-Norjassa romahti myöhään illalla moottoritietunneli. Onnettomuuspaikkaa tutkitaan parhaillaan, ja pelastustöitä pyritään jatkamaan yön tauon jälkeen.

Pelastusmiehistöä kuitenkaan ole uskallettu päästää paikalle, ennen kuin geologit selvittävät, onko tunnelissa vaaraa uusista romahduksista.

Pelastustyöt keskeytettiin yöllä, koska niiden jatkaminen arvioitiin liian vaaralliseksi. Oslon eteläpuolella Sanden kaupungin liepeillä sijaitseva E18-tien tunneli romahti myöhään illalla 25 metrin matkalta.

Maamassojen alle ei ilmeisesti jäänyt ihmisiä tai ajoneuvoja, mutta täyttä varmuutta asiasta ei Norjan poliisin mukaan ole.

Turma aiheutti liikennekaaoksen

Myöhään eilen paikallista aikaa sattunut onnettomuus aiheutti liikennekaaoksen E18-tiellä.

Romahtanut Hanekleiv-tunneli on kokonaisuudessaan 1,7 kilometrin pituinen. Tunnelissa on romahduksen jäljiltä niin paljon maata ja kiviä, että E18-tie pysynee tältä osin suljettuna vielä pitkään.

Romahduksen syystä ei vielä ole tietoa. Norjan tielaitoksen mukaan sortuma on kohdassa, missä kaksi eri kivilajia kohtaavat. Tielaitoksen edustajat tarkistivat Hanekleiv-tunnelin viimeksi viime viikolla, eikä tuolloin havaittu mitään sortumavaaraan viittaavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.