Mainos

Moottoripyöräjengit lisänneet jäsenmääräänsä

Rikolliset moottoripyöräjengit ovat kesän ja syksyn aikana lisänneet jäsenmääräänsä. Suomeen on syntynyt myös toinen täysivaltainen Helvetin enkeli-osasto. Jengien rauhansopimus näyttää sen sijaan pitäneen.

Poliisin mukaan nyt on menossa järjestäytymisvaihe pari vuotta kestäneen jengisodan jälkeen.

Edelleen Espoon nöykkiössä päämajaa pitävät Helvetin enkelit ovat perustaneet Suomeen toisen täysivaltaisen osaston. Se kulkee Hells Angels Viking Nomads -nimellä. Varsinaista päämajaa sillä ei ole. Nomads tarkoittaa Vaeltajia. Kolmaskin täysivaltainen jengi on tulossa. Kajaanin enkelijengi on noussut syksyn aikana prospect-asteelle. Seuraavaksi siitä tulee kolmas täysivaltainen klubi.

Bandidos pitää nykyisin päämajaansa Helsingin Kalliossa. Jengi on kesän jälkeen lisännyt jäsenmääränsä 15:sta 25:een. Bandidosilla on toistaiseksi vain yksi täysivaltainen osasto, mutta toinen on tulossa Järvenpäähän. Siellä toimii Lakeside Chapter -osasto, joka on nyt niin sanotulla kakkosasteella.

Helvetin enkeleiden ja Bandidosin rinnalle - ja poliisin mukaan - jo ohikin on noussut Cannonball-jengi. Sen helsingin osaston päämaja on Viipurinkadulla Helsingin Vallilassa. Aiemmin tiiviisti Helvetin enkeleiden kanssa toimineella Cannonballilla on laajin organisaatio: jengejä on Helsingin lisäksi Turussa, Lahdessa ja Kouvolassa. Cannonballilla on eniten jäseniä ja sillä on eniten jäseniä vankilassa.

Kaikilla jengeillä on hyvät yhteydet muihin Pohjoismaihin.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.