Mainos

Moottoripyöräilijä yritti ajaa poliisin päälle

Hurjaa ylinopeutta ajanut moottoripyöräilijä yritti ajaa poliisin yli Espoossa. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Päälleajoyritys sattui Espoon poliisin mukaan kymmenen aikaan perjantai-iltana Ruukintiellä Espoonlahdessa, jossa liikenneryhmä oli pitämässä moporatsiaa. Kuljettaja pakeni tapahtuman jälkeen paikalta. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennerikkomuksena.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Ruukintien päähän oli pysäytettynä neljä mopoa tarkistusta varten. Yhtäkkiä Kauklahdenväylän suunnasta lähestyi oranssinpunainen moottoripyörä kovaa vauhtia keulien.

Paikalla ollut konstaapeli mittasi kuljettajan nopeudeksi 95 kilometriä tunnissa. Kuljettajan kaasuttelu kantautui poliisin korviin jo kaukaa.

-Pysäyttäjä kertoi kuulleensa jo Kauklahdenväylältä moottoripyörän äänen, joka kiihdytti voimakkaasti, ylikonstaapeli Sari Hyyrynen sanoo.

Konstaapeli ilmoitti mittaustuloksesta samalla suoralla olleelle partiolle, jonka edestä todennäköisesti KTM-merkkinen moottoripyörä kääntyi oikealle Tiilenvalajantielle. Siellä kuljettaja teki Hyyrysen mukaan u-käännöksen ja palasi Ruukintielle ikään kuin katsoakseen, mitä tapahtuu.

Sitten moottoripyöräilijä kiihdytti uudestaan ja nosti etupyörän pystyyn. Parhaimmillaan kuljettajan nopeus nousi 135 kilometriin tunnissa, kun suurin sallittu nopeus alueella on 50 kilometriä tunnissa.

Ennen Ruukintien toista päätä hurjastelija vaihtoi vastaantulijoiden kaistalle. Samalla kaistalla oli virkapukuun ja keltaiseen heijastinliiviin pukeutunut konstaapeli, joka näytti pysäytysmerkkiä. Moottoripyöräilijä yritti kuitenkin ajaa poliisin päälle. Konstaapeli vältti törmäyksen siirtymällä kevyenliikenteen väylälle.

Poliisin mukaan ajokin rekisterikilpi oli käännetty tapahtumahetkellä vaakatasoon niin, ettei se ollut luettavissa. Tarkoituksena saattoi olla virkavallan hämääminen mutta on myös mahdollista, että ajokki oli varastettu.

Tiedot tapahtumasta tai kuljettajasta voi ilmoittaa Espoon poliisille virka-aikana numeroon (09) 5254380 tai sen ulkopuolella numeroon (09) 5254280.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.