Mainos

Moottoripyöräilijä pakeni poliisia 200 km/h

Poliisia pakoon yrittänyt moottoripyöräilijä syyllistyi hurjiin ylinopeuslukemiin Iissä sunnuntai-iltana.

Liikkuva poliisi suoritti sunnuntai-iltana nelostiellä Iissä tavanomaista liikennevalvontaa, kun se havaitsi ylinopeutta ajaneen moottoripyöräilijän, joka ei noudattanut poliisin pysäyttämismerkkiä vaan pakeni kovalla vauhdilla pohjoista kohti.

Kuivaniemen pohjoispuolella vastassa olleen poliisipartion vuoksi pakenija kääntyi takaisin ja yritti piiloutua Kuivaniemen taajaman alueelle. Hänet saatiin lopulta kiinni Väätäjäniementieltä läheltä Kuivajoen suistoa.

Moottoripyöräilijä käytti enimmillään lähes 200 km/h nopeutta valtatiellä ja Kuivaniemen taajama-alueellakin hänelle mitattiin 157 km/h nopeus. Alueella on 40 km/h nopeusrajoitus.

Moottoripyörää kuljettanut 40-vuotias mies toimitettiin Oulun poliisilaitokselle kiinniotetuksi. Häntä kuulustellaan epäiltynä törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista - mm. aiemmin Oulussa tapahtuneesta vastaavan kaltaisesta teosta ja erilaisista liikennerikkomuksista. Mitään varsinaista syytä teoilleen ei selvin päin ollut kuljettaja osannut ainakaan heti kertoa.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on laissa säädetty rangaistukseksi sakkoja tai jopa kahden vuoden vankeustuomio.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.