Mainos

Moore tarkastelee dokumentissaan amerikkalaisten väkivaltaisuutta

Satiirisista dokumenteistaan tunnettu Michael Moore tarkastelee Bowling for Columbine -elokuvassaan sitä, miksi amerikkalaiset turvautuvat niin herkästi väkivaltaan ja aseisiin.

Selityksiksi hänelle tarjotaan maan veristä historiaa, korkeaa työttömyyttä ja suurta etnistä väestöryhmää. Vertailumaana on Kanada, jossa on USA:ta korkeampi työttömyys, lähes yhtä paljon aseita ja etnistä väestöä. Kuitenkin Kanadassa ihmiset jättävät kotiovensa auki ja tekevät henkirikoksia vain aniharvoin, mutta Yhdysvalloissa pankit jakavat aseita ja koululaiset teurastavat luokkatovereitaan.

Elokuva on noussut kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumentiksi, ja se on hyvin ajankohtainen juuri nyt, kun tilanne USA:n ja Irakin välillä pitää koko maailmaa varpaisillaan. Dokumentti tulee meillä elokuvateattereihin huomenna.

Elokuva on kaiken kauheutensa läpi naurattava tutkielma maasta, jossa uskotaan jokamiehen oikeuteen omistaa ase ja tarvittaessa käyttää sitä. Mooren dokumentti onkin lähinnä kuvaus amerikkalaisten mielenterveysongelmista, jäytävästä pelosta, jonka uskotaan talttuvan asein.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 06.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.