Mainos

Moody's pitää Suomen valtiolla parhaan luokituksen

Amerikkalainen luottoluokituslaitos Moody's pitää Suomen valtion markka- ja valuuttamääräisen velan luottoluokituksen parhaana mahdollisena. Moody`s ilmoitti tänään Suomen luottoluokituksen pysyvän edelleen Aaa:na, mihin luokitus nostettiin toukokuussa. Moody's sanoi luokituspäätöksen heijastavan Suomen liittymistä Euroopan rahaunionin jäseneksi, vallitsevaa poliittista konsensusta ja viisasta talouspolitiikkaa.

Suomen valtion lainoilla on korkein mahdollinen luokitus myös eurooppalais-amerikkalaiselta Fitch IBCA:lta. Toiselta amerikkalaiselta luokituslaitokselta Standard & Poor'silta valtiolla on AA luokitus. Hyvä luottokelpoisuus alentaa valtion velan jälleenrahoituskustannuksia ja turvaa rahoituksen saatavuutta epävakaissakin tilanteissa.

Moody's arvioi Suomen talouskasvun hidastuvan, mutta säilyvän Euroopan toiseksi nopeimpana heti Irlannin jälkeen. Hintakehityksen laitos arvioi vakaaksi. Vaihtotaseen ylijäämän se ennakoi jatkuvan ennätysmäisen suurena maailmantalouden häiriöistä huolimatta. Mikäli talouden kasvu ei hidastu merkittävästi, Moody`s uskoo valtiontalouden alijäämän eliminoituvan ensi vuoden aikana, mikä nopeuttaisi odotettua enemmän julkisen velan laskua ja pienentäisi velanhoitomenoja.

Luokituspäätöksessä Moody's pitää työttömyysasteen alenemista 1990-luvun talousongelmien jälkeen EU:n keskitasolle merkittävänä saavutuksena. Laitos uskoo, että työttömyyden alentaminen on jatkossakin talouspolitiikan keskeinen tavoite ja keskeinen teema lähestyvissä eduskuntavaaleissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.