Montoyan neuvo F1:lle: Kopioikaa Pohjois-Amerikan sarjoja

Yleisön suosiosta taistelevan F1-sarjan kannattaa etsiä neuvoa ongelmiinsa Pohjois-Amerikan sarjoista, opastaa ex-formulakuljettaja Juan Pablo Montoya.

Kaudet 2001-2006 formulasarjassa Williamsilla ja McLarenilla kilpaillut Montoya tienaa elantonsa nykyisin IndyCar-kuljettajana. Yksi formulakauden puheenaiheista on ollut uusien V6-moottorien tuottama vaisu äänimaailma, minkä myös kolumbialaiskuski kokee yhdeksi sarjan nykyisistä ongelmista.

– Ensimmäiseksi F1:n on muutettava ääni. Se on todella kova kompromissi, koska kaikki puhuvat rahan säästämisestä. Loppujen lopuksi formula ykkösissä ei kuitenkaan ole koskaan ollut kyse siitä, Montoya kommentoi Autosportin mukaan.

– He käyttävät yhä tolkuttomasti rahaa. Yksi talli sieltä voisi täällä luultavasti sponsoroida koko sarjaa, Montoya lisäsi.

Montoyan mielestä IndyCar ja NASCAR voivat tarjota formulasarjalle oppia siitä, miten fanien mielenkiinto sarjaa kohtaa pidetään korkeana. Kolumbialainen kuitenkin myöntää, ettei monimutkaiseen tilanteeseen löydy välttämättä helppoa ratkaisua.

– NASCAR ymmärtää kaikkein parhaiten, että lopulta kyse on show'sta. Formula 1 on hyvin eurooppalainen, he pitävät sitä urheilulajina. Se on urheilulaji, mutta fanien on pidettävä siitä tavasta, miten sitä pelataan, Montoya sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja