Mainos

Monti lupaa taxfree -tukea

EU:n komissaari Mario Monti lupasi torstaina, että EU voi maksaa tukea kannattamattomille lautta- ja lentoreiteille sen jälkeen kun veroton myynti niillä lakkaa.

Monti sanoi EU:n parlamentin istunnossa Strasbourgissa, että jäsenmaiden on selvitettävä, minkälaisia ongelmia verovapaiden tuotteiden myynnin lopettaminen aiheuttaa. Työttömyyden kasvuun ja liikenneyhteyksien lakkauttamisuhkaan liittyviä pulmia voidaan hoitaa mm. EU:n rakennerahastoilla, hän sanoi.

EU:n komissio ei kuitenkaan aio tehdä omaa tutkimusta päätöksen vaikutuksista työllisyydelle.
-Olisi vastuutonta meiltä tehdä tutkimus. Emme halua antaa väärää signaalia siitä, että päätös on tarkistettava uudelleen, Monti sanoi myöhään torstai-iltana.

Hän muistutti, että verottomien tuotteiden myyjillä on ollut seitsemän ja puoli vuotta aikaa sopeutua uusiin sääntöihin. Sen on riitettävä.

Suomessa verottoman myynnin lopettaminen uhkaa erityisesti Vaasan ja Uumajan välistä lauttaliikennettä. Samalla kun Monti lupasi erilaisia tukia hän teki selväksi, että verottomien tuotteiden myynti todella loppuu suunnitelmien mukaisesti 30. kesäkuuta 1999.

EU:n valtiovarainministereiden suuri enemmistö oli viimeksi maaliskuussa sitä mieltä, ettei ole mitään syytä harkita päätöstä uudelleen, Monti sanoi. Hänen mukaansa taxfree-kaupan jatkamiseen tarvittaisiin suurta yksimielisyyttä valtiovarainministereiden taholta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.