Mainos

Monti kaappasi itselleen kaksi ministerisalkkua

Entinen EU-komissaari Mario Monti aloitti keskiviikkona työnsä Italian pääministerinä. Monti aikoo ahkeroida hallituksessa urakalla, sillä hän otti itselleen myös valtiovarainministerin salkun.

Montin hallituksesta tuli lopulta puhdas virkamieshallitus, vaikka hän aikaisemmin oli sanonut haluavansa mukaan myös poliitikkoja. Poliitikot eivät kuitenkaan lähteneet komissaarin kelkkaan.

Hallitukseen tuli mukaan muun muassa Italian suurimpiin kuuluvan pankin Intesa Sanpaon johtaja Corrado Passera ja vaikutusvaltaisen katolilaisten yhteisön Sant'Egidion perustaja Andrea Riccardi. Passera sai liikenne- ja teollisuusministerin salkun ja Riccardista tuli kansainvälisestä yhteistyöstä vastaava ministeri.

Monti kiirehti heti ministerilistansa julkistettuaan vakuuttamaan, ettei poliitikkojen puute suoranainaisesti heikennä hänen koalitiotaan, pikemminkin päinvastoin. Montin mukaan politiikan ulkopuolelta tulevien teknokraattien on helpompi viedä läpi kipeitä talousuudistuksia kuin poliitikkojen.

Arkinen työ alkaa Montilla jo torstaina, kun hän esittelee säästöohjelmansa parlamentille. Luvassa on luottamuslauseäänestys, jonka Montin odotetaan selvittävän vaivatta kummassakin kamarissa, sillä suurin osa puolueista Pohjoisen liittoa lukuun ottamatta tukee häntä.

Monti on jo aikaisemmin kertonut, että hän haluaisi hallituksensa jatkavan aina vuoden 2013 vaaleihin saakka. Yleisesti kuitenkin uskotaan, että poliitikot häätävät Montin hallituksineen, jahka talousuudistukset on saatu läpi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.