Mainos

Montenegro vaatii Milosevicin eroa

Montenegro vaatii Serbian presidentti Slobodan Milosevicia eroamaan tehtävästään. Montenegron pääministerin Milo Djukanovicin mielestä serbipresidentti ei enää ansaitse asemaa maan johdossa. Djukanovic ilmoitti vaatimuksestaan riippumattoman belgradilaislehden Vremen haastattelussa eilen.

Montenegron vaatima ero on alueen voimakkain hyökkäys isäntä-Serbiaa vastaan hallituksen ja opposition valtataistelun puhjettua joulukuussa.

Tynkä-Jugoslavian muodostavien alueiden suhteet ovat heikentyneet levottomuuksien aikana, jotka saivat alkunsa, kun Milosevicin hallitus kieltäytyi tunnustamasta opposition useissa kaupungeissa saavuttamaa paikallisvaalivoittoa. Montenegro on vaatinut Milosevicia tunnustamaan vaalivoiton.

Serbijohtajan ja Montenegron pääministerin suhteet ovat olleet tulehtuneet suhteellisen pitkään. Djukanovicin ja Milosevicin välit viilenivät puolitoista vuotta sitten, kun serbipresidentin vaikutusvaltainen vaimo, Mira Markovic syytti Djukanovicia salakuljettajaksi. Syytöksen mukaan hän oli hyväksynyt Montenegrosta käsin organisoidun tupakan ja polttoaineen salakuljetuksen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.