Mainos

Montenegro pyrkimässä itsenäiseksi?

Jugoslavian toisen osatasavallan Montenegron presidentti Milo Djukanovic sanoo, että jos Serbian ja Montenegron neuvottelut yhteisen liittovaltion uudistamisesta epäonnistuvat. Montenegro aikoo pyrkiä täyteen itsenäisyyteen. Parhaillaan Pohjoismaissa vieraileva Djukanovic puhui Oslossa.

Samaan aikaan Serbian ja Montenegron hallituspuolueiden edustajat pohtivat liittovaltion uudistamista Belgradissa suljettujen ovien takana. Neuvottelujen päätyttyä osapuolet tyytyivät vain toteamaan, että uudistamispyrkimykset jatkuvat.

Djukanovic saapuu Suomeen perjantaina ja tapaa presidentti Martti Ahtisaaren ja pääministeri Paavo Lipposen. Länsimielinen Djukanovic ja hänen hallituksensa vastustavat Serbian ylivaltaa Montenegrossa. Serbia valvoo käytännössä liittovaltion armeijaa ja tullilaitosta myös Montenegrossa eivätkä serbit ole yhtä innokkaita markkinatalouteen kuin montenegrolaiset.

Montenegro haluaa nyt tasavertaisemman aseman Serbiaan nähden. Se on jo aiemmin uhannut järjestää kansanäänestyksen itsenäisyydestä, jos sen vaatimuksiin ei suostuta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.