Mainos

Monrepos'n puistoon puuhataan Väinämöisen patsasta

Talvisodassa tuhoutunut Väinämöisen patsas on tarkoitus pystyttää uudelleen Viipurin Monrepos'n puistoon syksyllä 2006.

Johannes Takasen sinkkinen alkuperäisteos "Kanteletta soittava Väinämöinen" paljastettiin vuonna 1873. Monrepos'n puiston isännöitsijä Jevgeni Trufanov kertoi STT:lle, että uuden patsaan pystytyssuunnitelma on käynyt läpi kaikki instanssit ja pienoismalli on jo valmis.

Patsaan toteuttaa arvostettu pietarilainen kuvanveistäjä Konstantin Bobkov. Patsas muistuttaa alkuperäistä Takasen teosta, mutta ei ole suora kopio. Materiaalina on graniittibetoni.

Lähiaikoina on tarkoitus avata tili, johon viipurilaiset ja ulkopuoliset tahot voivat lahjoittaa rahaa patsaan pystytyskulujen kattamiseksi.

Suomalaisen Pro Monrepos -yhdistyksen puuhamies ja tunnettu Viipuri-asiantuntija Juha Lankinen sanoo, että Väinämöisen patsaan uudelleen pystytystä on harkittu monesti aikaisemminkin. Lankisen mielestä olisi iloinen asia, mikäli suunnitelma vihdoinkin toteutuu.

Patsashankkeella on vertauskuvallista merkitystä, koska venäläiset näin näyttäisivät tunnustavan, että Viipuri ei ole ainoastaan neuvostopropagandassa mainittu ikivanha venäläiskaupunki, vaan että sillä on myös vahva suomalainen ja karjalainen historia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.