Mainos

Mönkkönen kipusi telinevoimistelun rankingissa

Jari Mönkkösen erinomaiset otteet kevään maailmancupin kilpailuissa poikivat kärkipään sijoja myös telinevoimistelun maailmanlistalla. Mönkkönen on Kansainvälisen voimisteluliiton tuoreella listalla peräti rekin kakkonen ja hevosen kolmonen.

Rekin ykkösnimi on Slovenian Aljaz Pegan 24 pisteellä. Mönkkönen on kerännyt 12 pistettä, jolla hän jakaa kakkospaikan Ukrainan Oleksander Bereshin kanssa.

Pegan ja Mönkkönen ovat keränneet pisteensä vaikeutettujen sääntöjen mukaan käydyistä maailmancupin Pariisin ja Cottbusin kilpailuista. Beresh sai pisteensä vanhojen sääntöjen mukaan arvostellusta maailmancupin ensimmäisestä kilpailusta Stuttgartista.

Mönkkönen on rekin EM-kakkonen kolmen vuoden takaa. Hänen nousunsa myös hevosen rankingkärkeen on rekkimenestystä yllättävämpää, vaikka Mönkkönen on pitkään laskenut hevosen vahvaksi telineikseen.

Mönkkösellä on hevoselta 10 pistettä. Telineen kiistaton hallitsija on Sydneyn kultamitalisti, romanialainen Marius Urzica (36 pistettä). Urzica on voittanut maailmancupin kaikki kilpailut. Saksan Sven Kviatkovski on rekin kakkonen 16 pisteellä.

Jani Tanskanen etsi kevään aikana vielä uusia liikeyhdistelmiä täyttääkseen uusien sääntöjen vaatimukset. Tanskanen on maailmanlistalla 12:s hevosella ja 14:s rekillä. Edellisessä maailmancupissa Tanskasen loppusijoitus rekillä oli kuudes.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.