Mainos

Mönkäre: Vastuu Fortumin optioista kaikilla päättäneillä

Entinen kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre haluaa jakaa vastuuta Fortumin optioista. Hänen mukaansa nyt vastuuta kannetaan hänen kasvoillaan.

Entisen kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mielestä vastuun Fortumin ylisuurista optioista kantavat kaikki, jotka ovat niistä olleet päättämässä.

Mönkäre on ollut useiden muiden ohella eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana siitä, miten valtionyhtiö Fortumissa päädyttiin johdon suuriin optioihin.

- Tässä kävi sillä tavalla, että minun kasvoillani kannetaan nyt tätä vastuuta. Jokainen kuitenkin vastaa omista asioistaan ja omista tekemisistään, Mönkäre sanoo.

Mönkäreen lisäksi valiokunta kuuli mm. kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarista sekä Erkki Virtasta ja Markku Tapiota kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Pekkarisen mukaan säätelyvastuussa olevat ministeriön virkamiehet eivät voi tulevaisuudessa olla valtionyhtiöiden hallituksissa.

Talousvaliokunta kuulee myös Tuomiojaa

Talousvaliokunta päätti viime viikolla, keitä kaikkia se haluaa kuulla selvittäessään, miten kohua herättäneisiin optiojärjestelyihin päädyttiin. Entisistä kauppa- ja teollisuusministereistä valiokunta kuulee vielä myös Erkki Tuomiojaa. Lisäksi valiokunta haluaa kuulla Fortumin toimitusjohtajaa Mikael Liliusta ja yhtiön hallituksen johdossa nyt istuvaa Peter Fagernäsiä.

Kuulemiset jatkuvat perjantaina. Silloin kuullaan näillä näkymin muun muassa kilpailu- ja energiamarkkinaviraston edustajia.

Ex-johtaja: Fortumissa tuhlattu muutakin rahaa

Entinen Fortumin toimitusjohtaja Heikki Marttinen pitää Fortumin optioita virheellisinä. Ne ovat kuitenkin hänen mielestään pientä verrattuna niihin miljooniin, joita tuhlattiin Imatran Voiman ja Nesteen yhdistämisessä 1990-luvun lopulla.

Marttinen arvostelee fuusiota Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa. Hänen mukaansa yhtiöiden arvonnousu olisi aivan toista, jos niitä olisi kehitetty seitsemän vuotta itsenäisinä pörssiyhtiöinä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.