Mainos

Mönkäre puolusti asumisoikeusasuntotuotantoa

Asuntoasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) pitää asumisoikeusasuntoja hyvänä keinona vähentää ylivelkaantuneisuuden riskejä.

Mönkäre lukee asumisoikeusasuntotuotannon etuihin myös sen, että se ehkäisee liian yksipuolisten, vuokra-asuntotuotantoon perustuvien asuntoalueiden syntymistä.
-Mielestäni on olemassa pikemminkin vankkoja perusteita asumisoikeusasuntotuotannon lisäämiselle kuin sen lyhytnäköiselle rajoittamiselle, ministeri arvioi tänään Helsingissä asumista ja ylivelkaantuneisuutta käsittelevässä seminaarissa.

Seminaarissa arvioitiin myös mm. asuntorahoituksen tulevaisuuden riskejä. Yksi merkittävimmistä on asuntolainojen vaihtuvakorkoisuus, sanoi erikoistutkija Katri Kosonen ympäristöministeriöstä. Myös epävakaat työsuhteet ja voimakas muuttoliike kuuluvat tulevaisuuden asuntorahoituksen riskeihin.

Viime vuoden lopulla lähes kaikki uusista asuntolainoista oli vaihtuvakorkoisia eli sellaisia lainoja, joiden korkoa tarkistetaan vuoden välein tai sitä useammin. Runsaat 60 prosenttia koko asuntolainakannasta oli viime vuoden lopulla vaihtuvakorkoisia. Kososen vastaavia lukuja ei löydy muista EU-maista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.