Mainos

Mönkäre pitää alkoholikeskustelua teknisenä

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) kaipaa alkoholiasioista nykyistä monipuolisempaa keskustelua. Nyt puhutaan alkoholin saatavuudesta, valtion verotuloista ja alkoholikustannuksista. Siinä on jäänyt ottamatta huomioon alkoholikysymysten inhimillinen, sosiaalinen ja henkinen ulottuvuus, hän sanoi AA:n kesäpäivillä Lappeenrannassa tänään.

-Alkoholiongelmaisten hoidosta on tingitty enemmän kuin muista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Tämän seurauksena kaikki halukkaat asiakkaat eivät ole päässeet hoitoon ja kuntoutukseen.

-Alkoholismi on Suomessa määritelty sosiaaliseksi ongelmaksi, joten terveydenhuollon panos alkoholiongelmien hoidossa on meillä vähäisempi kuin monissa muissa länsimaissa.

Mönkäreen mielestä alkoholismi on sairaus muiden joukossa ja lisäksi se aiheuttaa sosiaalisia ongelmia. Hän ihmetteli, miksei muiden sairauksien hoidossa puhuta niin paljon potilaan omasta vastuusta ja elämäntavasta.

Mönkäre muistutti, että heinäkuun alusta ajokortin hakija joutuu tekemään selvityksen alkoholin ja huumeiden käytöstä. Lääkärin on rohkeasti puututtava ongelmiin, Mönkäre toivoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.