Mainos

Mönkäre: Päivähoito-oikeudellakin on rajansa

Mönkäre muistuttaa, että jokaisella yksilöllä on oma vastuu itsestään ja läheisistään, vaikka yhteiskunnan vastuulla onkin hyvinvointiyhteiskunnan peruspalvelujen turvaaminen.

Päivähoito-oikeudellakin on sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) mukaan rajansa.

- Valtaosalle vanhemmista terveen järjen käyttö on itsestään selvää. Jos joidenkin perheiden vaatimukset ylittävät kohtuullisuuden rajat, on jonkun uskallettava sanoa se suoraan. Lapsille voidaan tarjota kerhotoimintaa, osapäivähoitoa ja erilaisia vaihtoehtoja kokopäivähoidon sijaan perheen tilanteen mukaan, Mönkäre toteaa.

Mönkäreen mielestä keskustelua hyvinvointivaltion tehtävistä tarvitaan. Yhteiskunnan vastuulla on hyvinvointiyhteiskunnan peruspalvelujen turvaaminen, mutta jokaisella yksilöllä on myös oma vastuu itsestään ja läheisistään.

Hyvinvointimallin uudelleenarvioinnin ei tarvitse kuitenkaan merkitä yhteiskunnan vastuun supistamista. Suomalaiset arvostavat julkisia palveluja ja haluavat maksaa veroja hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamiseksi, Mönkäre muistuttaa.

- Vaikka elämme hyvinvointiyhteiskunnassa, yksilöillä on myös oma vastuunsa terveydestään, hyvinvoinnistaan tai lastensa kasvatuksesta. Hyvinvointiyhteiskunnan perusajatus on antaa kaikille mahdollisuus hyvään elämään lähtökohdista riippumatta, Mönkäre toteaa.

Mönkäre muistuttaa kuitenkin, että kun yhteiskunta antaa koulutusta, terveys- ja sosiaalipalveluja sekä tulosiirtoja, se myös edellyttää yksilöiltä osallistumista yhteisen kakun kasvattamiseen. Useimpien kohdalla tämä tarkoittaa opiskelua ja työtä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.