Mainos

Mönkäre keskittäisi rakentamisen kasvukeskuksiin

Järjestyksessään 29:nnet valtakunnalliset asuntomessut avattiin tänään Napapiirillä Rovaniemen maalaiskunnassa. Asuntoministeri Sinikka Mönkäre puuttui avajaisissa pitämässään puheessa valtakunnan sisäiseen muuttoliikkeeseen ja siitä aiheutuneeseen asuntopulaan kasvukeskuksissa.

-Tämä merkitsee valtion tukeman uustuotannon keskittämistä entistä selvemmin pääkaupunkiseudulle sekä Turun, Tampereen ja Oulun seuduille. Muutkin kasvukeskukset saavat osansa sitä mukaa kuin niiden talous elpyy ja muuttoliikettä sinne suuntautuu, sanoi Mönkäre.

Asuntoja voi jäädä tyhjiksi joillain paikkakunnilla samalla tavalla kuin Ruotsissa on jo tapahtunut.

-Ruotsin yleishyödyllisellä yhteisöllä on jo 60 000 tyhjää vuokra-asuntoa. Suomessa emme halua tällaista kehitystä, ilmoitti Mönkäre.

Peruskorjauslainoituksesta päätettäessä tulee Mönkäreen mukaan kuitenkin ottaa huomioon se, että korjaustarpeessa olevat asuinkiinteistöt ovat alueellisesti tasaisemmin jakautuneita. Ministeri viittasi myös ensi syksynä odotettavissa olevaan kaikkien aikojen pahimpaan opiskelija-asuntopulaan.

-Valtion tukemassa tuotannossa on panostettava nyt riittävästi myös opiskelija-asuntoihin. Uskalletaanko pohtia, voitaisiinko pienasuntoja sijoittaa myös pientalomaiseen rakentamiseen, kysyi Mönkäre.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.