Mainos

Mönkäre ei kannata veroalea

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ei kannata veroalea. Hänen mukaansa kymmenen vuoden kuluessa edessä olisi kuitenkin verojen korotus.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) mielestä verotuksen merkittävä alentaminen ei ole nyt mahdollista, kun edessä ovat väestön ikääntyminen ja hyvinvointivelvoitteiden kasvu.

Nurmijärvellä tänään puhuneen Mönkäreen mukaan kymmenen vuoden kuluessa edessä olisi kuitenkin verojen korotus.

- tasaisena pitäminen on perusteltua sukupolvien välisen tasa-arvon näkökulmasta. Meidän työikäisten hyväksi nyt tehtävät veronalennukset tulisivat aikanaan tämän hetken nuorten ja lasten maksettaviksi, Mönkäre totesi.

Kauppa- ja teollisuusministerin mielestä verotuksen merkitys on ylikorostunut.

- Verotus ei ole ainoa kilpailukyvyn tekijä. Suomalaisen kilpailukyvyn luomisessa nimenomaan hyvinvointiyhteiskunta on ollut keskeinen tekijä. Kaikille annettu korkeatasoinen ja maksuton koulutus ja hyvä sosiaaliturva tukevat myös talouden ja elinkeinoelämän kehitystä.

Mönkäre painotti, että erityisesti julkisen koulutusjärjestelmän merkitys on ollut aivan keskeinen, kun osaaminen perustuvaa kilpailukykyä on rakennettu.

- Verotuksen kansainvälisestä kilpailukyvystä on tietysti huolehdittava. Lähtökohtamme ovat kuitenkin hyvät. Kokonaisveroasteemme on EU-maiden keskitasoa, kun vertailussa otetaan huomioon eri maiden järjestelmien erot, ministeri huomautti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.