Mainos

Mönkäre alentaisi veroja laman aikana

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) olisi valmis alentamaan veroja vasta seuraavan laman aikana. Mönkäre ihmettelee sitä, että toisaalta puhutaan ylikuumenemisesta, mutta samaan hengenvetoon vaaditaan verojen roimaa alentamista.

Verojen tuntuvampi alentaminen sopii hänen mielestään matalasuhdannevaiheeseen. Mönkäreen mielestä kansantaloutemme on jo osoittanut, että se voi kasvaa nopeasti huolimatta ennätysmäisen korkeiksi todetuista veroista.

Mönkäre uskoo, että tavalliset ihmiset kokevat veronmaksunkin mielekkääksi, jos vastineeksi saadaan turvaa ja hyvää hoitoa. Sen sijaan hän on huolissaan siitä, miten kansalaisten veronmaksuhalukkuuden käy, jos palveluja ei olisikaan saatavissa veronmaksun vastineeksi.

Mönkäre puhui Tampereen lääkäriseuran 100-vuotisjuhlassa tänään. Hän kommentoi tilaisuudessa myös valtiosihteeri Raimo Sailaksen puheita kuntien harkintavallan lisäämisestä.

Mönkäreen mielestä kunnilla on jo tänä päivänä runsaasti harkintavaltaa ja sen varassa on tehty ja voidaan edelleen tehdä paljon työtä palvelujen kehittämiseksi yhä tehokkaammiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.