Mainos

Monitoimimurtajasta ei vielä päätöstä

Monitoimimurtajan hankintaa mietitään edelleen. Jäänmurtotöiden ja öljyntorjunnan yhdistäminen on murtajahankinnan suurin ongelma.

Suomeen kaavaillun monitoimimurtajan hankintaa selvittänyt työryhmä ei vielä esitä minkään tietyn murtajamallin valintaa. Työryhmän mukaan monitoimimurtaja on teknisesti mahdollinen, mutta jäänmurron ja öljyntorjunnan yhteensovittaminen on vaikeaa. Aluksen hankintahinnaksi on alustavasti arvioitu koosta riippuen 30-70 miljoonaa euroa.

Ympäristövahinkojen torjunta saattaisi hoitua myös uudella monitoimiulkovartiolaivalla, joka pärjäisi myös jäissä, mutta Merenkulkulaitoksen palveluvaatimukset täyttäisi paremmin suuri murtaja. Yksi mahdollisuus olisi myös muuttaa Varustamoliikelaitoksen monitoimimurtaja Fennica palvelemaan öljyntorjuntaa.

Ympäristöministeriön kansliapäällikkön Sirkka Hautojärven johtama työryhmä on luovuttanut työnsä tuloksen liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille. Monitoimimurtajan hankinta on kirjattu hallitusohjelmaan.

(MTV3-STT)

Tutustu Merenkulkulaitokseen tästä
(Seitsemän uutiset 22.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.