"Moni voi miettiä onko Kovalaisen viimeinen myyntipäivä mennyt"

MTV Sportin F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että Heikki Kovalaisella on vain yksi mahdollisuus F1-uran jatkumiseen ensi kaudella: paluu Caterhamille.

Kovalainen pääsi Lotuksen rattiin kahden kisan ajaksi, mutta ei onnistunut tuomaan tallille yhtäkään MM-pistettä. Kisojen startit olivat vaisuja eikä onnikaan ollut mukana. Mustakari sanoi Huomenta Suomessa, että jos Heikki olisi saanut valmistautua kisaamiseen testiradalla kuten F1-sarjassa aiemmin oli mahdollista, olisi tulos voinut olla parempi. Peli voi pahimmillaan olla menetetty.

– Saattaa olla, tuo on raakaa touhua. Hän sai mahdollisuuden, jolta monet odottivat paljon enemmän. Ehkä aika moni miettii, että jospa Kovalaisen Heikin kohdalla parhaat päivät, viimeinen myyntipäivä, on sittenkin mennyt jo. Ja tämä vain siksi, ettei ollut aikaa valmistautua niin hyvin kuin ehkä olisi pitänyt, Mustakari totesi.

F1-maailmassa kaikki on aina mahdollista, mutta Lotus-keikka ei ainakaan parantanut Kovalaisen osakkeita. Mustakari uskoo, että Caterham on Kovalaisen ainut mahdollinen paikka ensi kaudeksi.

– Luulen vähän niin, varsinkin tämän Lotus-pestin jälkeen. Rohkea pitäisi olla, että ottaisi Heikin töihin niin, että maksaisi hänelle palkkaa. Jos Heikki toisi 20 miljoonaa tai vaikka kymmenenkin, niin hänellä olisi monta paikkaa, mutta kun hän ei tuo, niin tilanne on vaikea, Mustakari sanoo.

Caterhamilla Kovalaisen kyvyt tiedetään. Talli jäi päätöskisan sijoitusten perusteella koko sarjan viimeiseksi, kun Marussia nousi ensimmäistä kertaa loppujärjestyksessä edelle. Tämä tarkoittaa sitä, että Marussia saa 20 miljoonaa dollaria ja Caterham jää tyhjin käsin. Se asettaa Caterhamin johdon perustaja Tony Fernandesia myöten mietinnään paikkaan Charles Pic ja Giedo van der Garde eivät saaneet toivottua tulosta.

– Tätä herra Fernandes nyt pohtii, että jos Kovalainen ajaisi meidän autollamme, eikä pari keltanokkaa, onnistuisimmeko lyömään Marussian ja saisimme 20 miljoonaa. Tuoko Heikki sen?, Mustakari peilaa Caterham-johdon ajatuksia.

Kovalaiselle pitäisi maksaa palkkaa, mutta Pic ja Van der Garde tuovat talliin rahaa. Silti Kovalaisen panos voisi auttaa tallia pitämään Marussian takana. Viime viikolla Caterham-spekulaatioihin nousi myös nuori ruotsalainen Marcus Ericsson, joka oli tallin vieraana Brasilian GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat