Mainos

Moni suomalaisturisti välttelee suomihittejä ja lihapullia maailmalla

Suomi-baarit ja tuttu ruoka eivät enää houkuttele suomalaisia ulkomaanmatkaajia. Matkamessujen teettämä kysely osoittaa, että noin puolet suomalaisturisteista haluaa nimenomaan sellaisen matkakohteen, jossa ei ole Suomi-baareja.

Vajaa kolmasosa matkaajista haluaa välttää myös sitä, että matkakohteessa pärjäisi omalla äidinkielellä, saisi tuttua ruokaa, kuulisi kotimaasta tuttua musiikkia tai tapaisi muita suomalaisia.

Päinvastaista mieltä Suomi-baareista ja musiikista on kuitenkin edelleen yli viidesosa kansasta. Omalla äidinkielellä pärjäämistä ja maamiesten seuraa puolestaan kaipaa matkakohteessa reilu kymmenesosa suomalaisista.

Kotimaan kaltainen tapakulttuuri jakaa matkailijoiden mielipiteet. Vajaa viidesosa pitää sitä tärkeänä matkakohteen piirteenä, reilu viidesosa puolestaan pitää tärkeänä sen välttämistä kohdetta valitessa.

Yli puolet vastaajista pitää lähes kaikkia yllä mainittuja seikkoja yhdentekevinä. Vain Suomi-baareista kysyttäessä vastustus on voimakkaampaa kuin välinpitämättömyys.

Suora lento suositumpi kuin hiilidioksidimaksu

Kyselyssä kartoitettiin myös matkailijoiden tekemiä ekotekoja. Ympäristönsuojelu ei näytä juurikaan painavan vaa'assa, kun suomalainen tekee matkailuun liittyviä valintoja.

Kyselyn vastaajista alle kahdeskymmenesosa oli valinnut viime matkallaan ympäristösyiden perusteella matkanjärjestäjän, hotellin, matkakohteen tai kulkuvälineen. Vapaaehtoisia hiilidioksidimaksuja oli maksanut tasan kahdeskymmenesosa matkaajista.

Jonkin verran suositumpi ekoteko oli kalliimman, mutta suoran lennon valitseminen edullisemman useamman lennon reitin sijaan. Tämän valinnan oli tehnyt kuudesosa vastaajista. Kyselyssä ei kuitenkaan selvitetty, oliko ympäristönäkökulma vaikuttanut ratkaisuun, vai oliko suora lento houkuttanut puhtaasti matka-ajan lyhentymisen ja matkustusmukavuuden parantumisen vuoksi.

Vettä ja sähköä kertoi säästäneensä viime matkallaan vajaa neljännes matkaajista.

TNS Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi yli tuhat ihmistä. Otos edustaa kaikkia suomalaisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.