Mainos

Moni suomalainen haluaisi muistomatkalle Thaimaahan

Moni Aasian hyökyaaltokatastrofissa läheisiään menettänyt suomalainen suunnittelee muistomatkaa onnettomuusalueelle. Omaiset ovat tuohtuneita ulkoministeriön viime päivien kommenteista, joiden mukaan muistomatkalle ei olisi kiinnostusta. Lentolippujen ostoa suunnitellaan jo esimerkiksi Eklöfin perheessä.

Jouluna Thaimaassa otetun perhepotretin katsominen ottaa yhä koville. 22:sta seurueen jäsenestä vain viisi palasi hengissä. Leo Eklöfin tyttären perheestä ei selvinnyt kukaan. Hän menetti katastrofissa Heidi-tyttärensä, Klaus-vävynsä sekä näiden kolme lasta. Neljä Eklöfin perheen jäsentä on tuotu ruumisarkuissa Suomeen. Hautajaisia ei ole vielä pidetty, sillä lapsia ei ole löytynyt.

Lähes kolme kuukautta tragedian jälkeen on pahin suru jo hieman hellittänyt, mutta tilalle on noussut kiukku. Leon vaimoa Camilla Liljendahl-Eklöfiä ärsyttää tapa, jolla ulkoministeriö hoiti tsunamin tiedottamisen silloin ja hoitaa nyt - aivan kuin omaisille laitettaisiin sanoja suuhun. Ulkoministeriön mukaan esimerkiksi muistomatkalle Thaimaahan ei olisi suomalaisten keskuudessa kiinnostusta.

- Se on kyllä aika väärin. Tietysti me haluamme lähteä, Camilla Liljendahl-Eklöf sanoo.

Norjassa valtion kustantamalle muistomatkalle Phuketiin on lähdössä satoja omaisia. Myös Tanska ja Britannia pohtivat asiaa. Ruotsissa sanotaan suoraan, että muistomatkan kustantaminen tulisi liian kalliiksi. Suomessa asiaa ei edes harkita, vaikka lähtijöitä olisi.

Liljendahl-Eklöf muistuttaa, että kaikilla ei ole asiat niin hyvin kuin heillä - rahaa uuteen matkaan täytyy säästää vuosia:

- Me ainakin haluamme mennä Khao Lakiin hyvästelemään, jos ei saada kaikkia kuitenkaan kotiin. Voihan se olla niin, että joku sinne jää. Tietysti haluamme mennä myös kiittämään thaimaalaisia ystäviä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.